28 mei 2016

Communie deel 4: de grote verrassing

Een heel jaar lang hebben we het kunnen verzwijgen voor onze dochter: haar grote verrassing op haar communiedag. Iedereen wist ervan, en ze kan nu nog altijd niet geloven dat ze het niet doorhad, en dat iedereen ervan wist behalve zij, maar toch is de verrassing gelukt: Mila kreeg een pony!

Het laatste half jaar heeft ze nochtans onze achtertuin zien veranderen, er kwam een dierenstal, een hooistal, een weide met paardenomheining, maar telkens wisten we een 'verklaring' hiervoor te geven. Het hooi kwam van onze achterbuur (want zijn stallen lagen vol, en hij had gevraagd of hij wat stro en hooi bij ons mocht komen leggen), de weide was voor de kippen (en toen ze zei dat de kippen daar toch tussendoor konden lopen, hebben we haar gezegd dat we na de communie nog extra draad tegen de omheining zouden maken), de stal werd al gebouwd om eventueel later wat geitjes of zo te zetten, ...

Als we Mila vroegen: 'Wat wil je graag voor je communie?' zei ze altijd: 'Een paard!'. Wij hebben hier telkens op geantwoord dat ze geen paard voor haar achttiende kreeg, maar dat ze wel de centjes die ze bij haar communie kreeg, op haar spaarboekje mocht zetten om later een paard te kunnen kopen.

We hadden op voorhand wel gezegd dat er een verrassing zou zijn, en dat we dachten dat er misschien traantjes van ontroering zouden komen. Wel, die traantjes waren er! Al wilde ze dat eerst verbloemen door te zeggen dat ze haar voetje pijn had gedaan met te lopen, maar achteraf heeft ze ons stilletjes bekend dat ze traantjes van blijdschap had :-)

Het begon allemaal met een kaartje dat ze kreeg van haar verzorgpony in de manège, Snowy:


Het moment waarop Mila het kaartje van Snowy krijgt:


Ze leest het kaartje, maar het dringt nog niet helemaal door:


Zoals verwacht, kiest ze voor de envelop 'JA':


Hier zagen we haar hersenen overuren maken: zou het zijn? ...


Ja!!!!! Snowy komt eraan!!!!!


Hier was ze niet meer te houden ...


Ze liep sneller dan wij konden volgen met filmen en fotograferen ...


Helemaal verbouwereerd loopt ze recht de straat op naar Snowy. Manlief erachteraan, want het werd een beetje gevaarlijk zo midden op straat ...


Samen met Snowy in zijn nieuwe weide. Mila was er die avond nog moeilijk uit te krijgen :-)


P.S.: hier hadden we haar communiekleedje al uitgedaan en speelkleertjes aangetrokken.

3 opmerkingen:

Unknown zei

super

Barbara zei

ooooh, dat is zoooo mooi!!! ontroerend!! ze zal idd het cadeau van haar leven gekregen hebben, amai!!

Anneliezzzeke (misstraaitoenaai) zei

Van een verrassing gesproken!!! Zo leuk!