28 november 2018

Afstoffen of laten vergrijzen?

Het is hier al bijna een jaar geleden dat ik nog iets schreef. De zin om te bloggen is weg. De reden? Verschillende redenen eigenlijk. Het laatste jaar zie ik vele blogs die ik vroeger bewonderde, meer en meer omvormen naar commerciële blogs. Ik zie nog weinig authenciteit, het meeste is gesponsord, creativiteit wordt gebruikt om producten aan te prijzen, ... Een beweging in de blogs die ik niet graag zie.

Ikzelf begon ooit met bloggen omdat ik voor mezelf een overzicht wou van wat ik allemaal maakte. Ook nu nog ga ik regelmatig terugkijken in mijn archieven om nog eens op te zoeken welk patroon het weer was, in welk boekje ik het weer haalde, hoe ik het weer gedaan had, ...
Mijn blog was dus in eerste instantie niet bedoeld om meer volgers te hebben. Natuurlijk, ik hoor het jullie al zeggen, als je een blog online zet ben je toch ook wat voyeuristisch. Maar toch was dit niet mijn bedoeling. Ik haalde zelf heel veel inspiratie uit naaisels van andere bloggers, en hoopte ergens dat ik ooit ook eens iemand zou inspireren met een naaisel van mij.

Ik weet nog niet wat ik hier uiteindelijk wel of niet ga doen. Ga ik terug beginnen bloggen? Laat ik deze blog een langzame dood sterven? Geen idee, ik laat er nog wat tijd over gaan.

En neen, ik ben helemaal niet jaloers op de blogs die nu zo commercieel geworden zijn. Ik naai omdat het mijn hobby is, en ik naai wanneer het mij past. Ik haat deadlines, en naai liefst dat wat ik zelf wil met stof dat ik zelf uitgekozen heb. Ik heb zelf al een heel druk leven, waardoor het soms weken kan duren vooraleer ik nog eens achter mijn naaimachine kan kruipen. Dus ik pas voor de stress van deadlines ;-)

Anyway, een lang verhaal, maar ik kreeg hier en daar de vraag of ik nog wel blogde, dus ik dacht, komaan Evi, zeg het maar eens ne keer.

Tot blogs, of nog liever, tot in het echte leven!

1 opmerking:

marieke (circle meets line) zei

Ik ken de tweestrijd..... Zeker met de komst van Instagram is de rol van blogs zo veranderd. Ik blijf vooralsnog bloggen, voor mezelf, zonder commerciële belangen. Over wat ik maak en ook alleen als ik er zin in heb.