17 april 2013

London calling

Daags na verjaardagsfeestje 2 vertrokken wij ten huize Crea-Vie naar Londen voor een leuke citytrip van 5 dagen. Het is de eerste citytrip waar de dochter meemocht, en we wisten dan ook niet goed of het wel allemaal vlot zou verlopen. Gelukkig verliep alles wel heel vlot en heeft de dochter zich 5 dagen lang voorbeeldig gedragen, we waren apetrots op haar :-)

We hadden ons programma op kindermaat gemaakt, en hebben vooral dingen bezichtigd en gedaan die geschikt waren voor de dochter, zoals Natural History Museum, Science Museum en London Zoo. Natuurlijk zijn we ook langs de voornaamste monumenten en bezienswaardigheden gepasseerd. We zagen de Tower of London, Tower Bridge, Buckingham Palace, Piccadilly Circus, Covent Garden, ...Er was niet echt ruimte om op zoek te gaan naar mooie stoffenwinkels (de dochter komt hier altijd op de eerste plaats), maar we kwamen onderweg toch wel wat leuke dingen tegen. 
In Regent Street kwamen we wel een stoffenwinkel tegen, maar het waren vooral stoffen voor Schotse rokken en herenkostuums. Geen spek voor mijn bek dus.
Onderweg naar London Zoo kwamen we een Berninawinkel tegen, maar het zag er niet echt up-to-date uit, de witte Bernina's in de vitrine zagen zwart van het stof.
Ook in het Science Museum was er een oude Singer te zien. 
En in Camden Town (echt de moeite voor wie van vintage houdt!) was er een kledingwinkel waarvan de hele etalage van boven tot onder volstond met oude Singers. De moeite om te zien, maar door de zon en het vele glas zijn de foto's helaas niet zo duidelijk.
Zelfs het eten viel heel goed mee in Londen. 10 jaar terug waren de echtgenoot en ik er ook op citytrip en toen hebben we helemaal niet lekker gegeten. We leefden er op Pizzahut en Hamburger King. Deze keer vonden we hele lekkere restaurantjes. Wij zijn alledrie dol op sushi, en er stond dan ook 3 avonden sushi op het programma. Eén avond hebben we toch maar iets anders gegeten, maar ook dat was lekker (slaatje met zalm, njammie).


Doodop, maar voldaan kwamen we vrijdagavond terug naar huis. Als je nu de dochter vraagt wat ze het leukste vond aan Londen, zegt ze de dierentuin. Dus ... wij doen een citytrip met de dochter om haar wat cultuur bij te brengen, en alles wat zij onthoudt is de dierentuin (die ik trouwens maar niks vond). Gelukkig hebben we heel veel foto's genomen waar we een mooi boekje van gaan maken, dan kan ze daar nog altijd eens terug in kijken.

Geen opmerkingen: