26 mei 2016

Communie deel 2: het kleedje

Na 3 testkleedjes (hier, hier en hier) kwam eindelijk het echte communiekleedje. Met een heel bang hartje werden alle patroondelen uit het prachtige stof geknipt. Als patroon koos ik voor de Tinny van Straight Grain.

Dat stof is ook een heel verhaal:
In oktober ging ik naar een blogmeeting in Mechelen, en ik had daar dit stofje (van Cotton + Steel) al zien liggen in een stoffenwinkel. Ik dacht toen al dat het ideaal zou zijn voor het communiekleedje, maar omdat dat toen nog ver weg leek, kocht ik het nog niet. Eenmaal thuis verklaarde manlief me gek, hij vond dat ik het stofje toch al moest kopen. Maar helaas, het stofje was ondertussen helemaal uitverkocht, en nergens meer te vinden. Tot ik ergens in het voorjaar op de Instagram van De Stoffenkamer de nieuwe stofjes zag verschijnen: daar stond dit stofje tussen! Ik heb onmiddellijk 3m besteld, zodat ik zeker genoeg zou hebben.

Maar toen het thuis aankwam, begon ik toch te twijfelen. Ik bestelde ook nog een totaal ander stofje bij Mon Depot, een knalgeel kanten stofje. Zowel dochter als manlief maakten me meteen duidelijk dat dat NIET het stofje zou worden. Terug naar het eerste dan maar. En gelukkig zag ik toen wel het licht, en de schoonheid van dit prachtig stofje: muntgroen met gouden motiefje. Prachtig gewoon!

Het kleedje zat snel in elkaar, ik heb meer tijd besteed aan de details van het kleedje. Eerst gebruikten we een gouden riempje, dan maakte ik met biais zelf een gouden riempje, en dan kozen we voor een strik. Al waren daar ook weer heel veel twijfels: de strik met of zonder riempje, met of zonder biaisriempje, met of zonder paspel, ...
Het werd uiteindelijk de simpele versie (dat blijft toch nog altijd het mooiste naar mijn mening): een strikje met gouden paspel aan de randjes en geen riempje.

De cirkelrok werd aan de binnenkant omgezoomd met gouden biais. Onder de cirkelrok kwam een tulen rokje, zodat de rok wat wijder stond.

Boven het kleedje kwam een gouden gilet (gekocht bij JBC). De gouden schoentjes vonden we bij Hippe Schoentjes in Aarschot.

Ik was uiteindelijk heel tevreden over het eindresultaat, net zoals de dochter en echtgenoot. Mila kreeg heel veel complimentjes over haar kleedje, dat deed mijn moederhart heel veel deugd :-)
5 opmerkingen:

128 zei

Super mooi! prachtig kleedje en zalige foto's. En natuurlijk een fantastisch model!

Barbara zei

Waauw, dat is echt supermooi!! Helemaal af tot in de details! Heel leuk en feestelijk stofje ook, je dochter straalt erin!! Complimenten hoor!!

Frullemieke zei

Wat is ze prachtig!
Nog proficiat met je communicantje!

MaZella zei

Zo mooi, om fier op te zíjn

molemieke zei

Prachtig jurkje en een prachtige dochter!