22 april 2013

Verjaardagsfeestjes

Met een beetje vertraging toch nog een verslag van de feestjes ten huize Crea-Vie. De dochter was jarig op 2 april, en kreeg dit jaar 3 verjaardagsfeestjes. Veel, zegt u? Wel, dat heeft natuurlijk zo zijn redenen.

Feestje 1 was bedoeld voor de vriendinnetjes van school. 5 jaar, dus 5 vriendinnetjes werden uitgenodigd. Het werd een hele leuke namiddag met zoveel meisjes in huis. De echtgenoot wist niet wat hij zag met al die vrouwen :-)
Eerst werden de meisjes vakkundig geschminkt door de echtgenoot (verborgen talenten). Enkele meisjes kozen voor een vlinder, enkelen voor een (b)engeltje.
Daarna werd er geknutseld. Ik had al wat voorbereidingen gedaan met rollen keukenpapier, de meisjes mochten de vlindervleugels versieren. Ze gingen naar huis met een mooie zelfgemaakte vlinder.
Eten was er natuurlijk ook voorzien, de echtgenoot (jaja, hij heeft heel wat verborgen talenten) entertainde de meisjes met zelfgemaakte pannenkoeken die natuurlijk hoog in de lucht vlogen en steeds terug in de pan belandden. Ze vonden het geweldig!

Feestje 2 was voor de famile (grootouders, meter en peter). Hier was de klassieke verjaardagstaart, met een zelfgemaakte vlagjeslijn (waarvoor ik inspiratie op Pinterest vond). Ook deze meisjes werden door de echtgenoot omgetoverd in prachtige vlinders. Weer een leuk feestje met weer enkel meisjes.Feestje 3 was voor de vrienden. Deze keer allemaal jongens, enkel de dochter was er als meisje. Het weer zat heel goed mee, en er werd dan ook duchtig buiten gespeeld. 's Avonds gingen 4 jongens voldaan maar moe naar huis. En de dochter ... die weende hartverscheurend omdat haar laatste feestje gedaan was.

Nu rest ons alleen nog alle versiering af te halen en mooi weg te bergen. De dochter wilde het heel graag laten hangen, maar zeg nu zelf, overal vlagjes, slingers en vlinders, daar kunnen we toch niet in blijven leven he, of wel?

P.S. Alle andere zelfgemaakte verjaardagsknutsels zag je al in eerdere posts.

Geen opmerkingen: