10 februari 2014

Het verhaal van de spruitjes...

Enkele maanden geleden beviel een vriendin van een prachtig babytje. De vriendin kan ook hele mooie dingen naaien (kijk maar eens op haar pagina), dus ik wou zeker zelf iets maken voor de baby. In de kerstvakantie ging ik met man en dochter naar de stoffenmarkt in Maastricht, gewapend met het geboortekaartje van baby M. Met z'n drietjes zochten we naar een stofje dat het beste bij het kaartje zou passen. Dat werd helaas niet gevonden, dus we kozen voor iets totaal anders.

In januari zag ik plotseling op Facebook een rokje verschijnen in een heel speciaal stofje: met een fotoprint van spruitjes. En laat nu net de baby van de vriendin gezegend zijn met de achternaam Spruyt... Ja, het nieuwe idee was geboren, ik moest en zou dat stofje hebben!

Ik belde en mailde alle mogelijke stoffenwinkels in heel Vlaanderen, maar niemand had het stofje nog liggen. Ik vroeg dan maar op Facebook (in een besloten naaigroepje) of iemand wist waar ik dit stofje toch nog zou kunnen vinden. Ik kreeg heel veel antwoorden, ook van de vriendin (aaargh, sinds wanneer zat zij ook in dit naaigroepje? grmbl, verrassing weg).

Om een lang verhaal kort te maken: dankzij de tips op Facebook kon ik het stofje toch nog bemachtigen bij een Amerikaanse webshop. Het stofje werd besteld, en elke dag brandden er kaarsjes dat het stofje op tijd in mijn handen zou zijn. Gelukkig lag het 2 weken later al in mijn brievenbus, dus kon ik beginnen naaien.
(noot: we kregen 1 dag later een bericht dat onze Visakaart gehackt was, dank je wel hiervoor Amerika..)

Ik koos voor een dekentje, dat kan je volgens mij nooit te veel hebben. Ik maakte het volgens de handleiding van Cozette. Het dekentje ziet er mooier afgewerkt uit, maar het is wel heel arbeidsintensief, ik was er heel lang mee bezig (strijken, spelden, strijken, spelden en dat ging zo maar door). Ik flockte ook nog 2 rompertjes, altijd leuk om ergens bij te geven.
Het hele pakketje pakte ik in naar een ideetje dat ik vond op Pinterest. Hopelijk vinden de mama en papa het ook leuk..

 En kijk, zelfs de hoekjes zijn mooi gelukt ;-)
Stof: Timeless Treasures

4 opmerkingen:

Unknown zei

Leuk Evi en absoluut origineel :)

Unknown zei

Wijs!
Wij gebruikten ook een spruit als inspiratie bij ons oudste zoontje. Love them!
Wist wel niet dat er ook stof van bestond. Toffe tip!

http://www.vernedejonghe.blogspot.be/p/verne.html
Ons geboortekaartje...

JoChapeau zei

Wat een avontuur ! Maar het was het allemaal waard !

Nicole Claudia zei

Da's een héél avontuur met de spruitjes, maar wel super dat het op tijd binnen kwam en je er zo'n heerlijk dekentje van hebt gemaakt. De rompertjes zijn ook snoepig :D

Groetjes, Collie