6 maart 2014

Louisajurk

Ja, ook ik ging overstag voor de mooie patroontjes van Marthe van Compagnie M. Als eerste project koos ik de Louisajurk uit. Ik begon er al aan bij het vorige Naaikaffee, maar toen kwamen de drukke weken van februari (lees: laatste lijn naar onze grote show Take2), en het jurkje bleef wat eenzaam in mijn naaikoffer liggen.
Maar ... nu is het vakantie en haal ik al mijn achterstand in! Ik werkte het Louisajurkje af, maar wat is dat met die maten? Ik mat de dochter helemaal op, keek in de matentabel, koos de maat die bij haar afmetingen hoorde, maar het past maar nipt. Echt lang plezier zal ze er niet van hebben. Ach ja, dat geeft me weer een excuus om nog zo'n prachtig jurkje te maken ;-)

De kleuren zijn in werkelijkheid wat feller, maar zijn moeilijk te fotograferen

Stof: markt Maastricht
Knopen: Veritas
 De grote zakken zijn altijd 'a winner' bij kleine meisjes ;-)

Ik vroeg om een mooie pose te doen, dit was het resultaat ;-)


Ik had nog wat kleine lapjes stof over en wou er nog een leuk accessoire mee maken voor de dochter. Even een duik in mijn patronenmap, en ik kwam uit bij een ritstasje (ik volgde de handleiding van Made by Mieke). Ik maakte het wat breder, zodat de dochter het kan gebruiken als pennenzak.
Het werd goedgekeurd, en meneer Crea plaatste prompt een bestelling voor ook zo'n pennenzak. Ik weet weer wat te doen :-)


Stof: markt Maastricht
Rits: Veritas


2 opmerkingen:

Juffertje in het Groen zei

Een prachtige Louisa! Poseren lukt al aardig bij je kleine meid!

Unknown zei

Zeer knappe jurk. Zo zie je maar dat je met leftover stofjes nog een leuke pennenzak kan maken.

Creatieve groetjes van het Veritas team