29 juli 2015

Mijn eerste mannenhemd

De man des huizes had me al heel vaak gemaakt wanneer ik eens iets voor hem zou maken. Buiten enkele pennenzakken (ja, enkele, omdat hij ze telkens kwijt speelt en ik er nieuwe moet maken ...) was het maar pover gesteld, het arme dutske toch ;-)
Ik wilde al heel lang eens een herenhemd proberen, maar durfde er nog nooit zelf aan te beginnen. Tot ik op de site van Den Depot zag dat er in de zomer een workshop was 'mannenhemd naaien'. Ik schreef me direct in, stof werd gekozen (al had manlief eerst zijn twijfels over de gekozen stof) en gewassen.
Vorige week trok ik voor een eerste dag naar Heist-op-den-Berg. De workshop werd gegeven door Saskia (van Made by me - Saskia), een supermadam die alles heel goed uitlegde. Dankzij haar leek het poepsimpel om zo'n hemd in elkaar te naaien. Na een dagje werken was ik al goed gevorderd.
Deze week was er nog een halve dag om het hemd af te werken. Ik zette mouwen in, maakte knoopsgaten en naaide knopen vast met de naaimachine (hallelujah, wat een uitvinding!).
Ik teasde manlief met enkele smsjes dat het hemd toch zo mooi was, dat het klaar was, tot hij vroeg om foto's. Maar ik zou ik niet zijn als ik hem nog wat langer op zijn honger liet zitten. Hij moest tot thuis wachten om het hemd te zien en te passen.
En gelukkig vond hij het allemaal heel goed! Zowel het stof als de snit stonden hem aan. Het werd direct gepast en gebombardeerd tot nieuwste lievelingshemd. Helaas voor mij heeft hij nu wel een 'bestelling' geplaatst, hij wil enkel nog hemden aandoen door mij gemaakt. Hmm, nu maar hopen dat het me ook lukt zonder de deskundige uitleg van Saskia. Het volgende stofje ligt al klaar ...

De foto's met hoofd waren niet voor publicatie, u zal het met deze moeten doen ;-)
Stof: Den Depot
Patroon: uit Burda
Workshop: bij Den Depot, door Saskia gegeven

5 opmerkingen:

Unknown zei

Proficiat met het resultaat Evi! Heel mooi hemd!

Petiteboutdechou zei

Ik durf mij daar nog niet aan wagen. Jammer als ik dit mooie resultaat zie :-)

128 zei

Knap gedaan! Toch een hele klus hé zo'n mannenhemd.

Unknown zei

Heel knap gedaan! Daar durf ik niet aan beginnen... Of nog niet ;-)

Gaëtane zei

Wauw! Kzou beter ook eens zo'n workshop volgen :-)