9 maart 2016

Once upon a party

Het is zover: ik denk dat ik gek geworden ben. Dochterlief doet op 22 mei haar eerste communie, en ik wil haar kleedje zelf maken. En ook een kleedje voor mezelf en een hemd voor manlief. Mooie plannen, maar help, waar moet ik al die tijd halen? Het kleedje voor dochterlief lukt me wel, al moet ik daar 's nachts voor naaien. Maar dan begint het volgende probleem: welk patroon neem ik hiervoor? Voor dochterlief maakt het allemaal niet zoveel uit, als het maar genoeg zwiert.

Ondertussen worden hier testjurkjes gemaakt, tot het zwiergehalte toppie is voor de dochter. Ik maakte een kleedje van Ienemiene (patroon Once upon a party), koos voor het eenvoudige bovenlijfje, V aan de achterkant en de klokrok. Maar helaas, het zwiergehalte is niet hoog genoeg voor de dochter. Dat wordt weer een ander testkleedje maken dan.

Enne... van problemen gesproken: hier liggen al 2 stofjes te blinken, beide ideaal voor hét communiejurkje, maar beide ook totaal verschillend. Ik ben momenteel nog niet in staat om te kiezen, hopelijk wel tegen 22 mei. Er werd hier al geopperd om van beide stofjes een kleedje te maken, maar de tijd he, dat blijft een probleem ...

Ik waarschuw nu al: er staan hieronder heel wat foto's. Ik kon niet kiezen, want vond ze allemaal wel mooi gelukt ;-)

Patroon: Once Upon a Party van Ienemiene
Stof: Stitch & Co in Mechelen

5 opmerkingen:

Unique Marieke zei

Spannend!! Mannekes, ik kan goed geloven dat de stress begint te komen!
Voor het zwier gehalte zou ook een tulle rok kunnen maken voor eronder :) Of een patroontje met veel rimpelgehalte in de rok :)
Veel succes, het komt zeker en vast in orde! :)

Piepow zei

Ik vind het nu al mooi :-) Voor veel zwier kan een cirkelrok ook altijd helpen hé, eventueel uit zes delen, afhankelijk van je stof. Ik zag ooit een kleedje volgens het patroon van de Peekaboo Dress, dat zwierde ook ferm.
Enne, die stress, I know! Ik maak het eerstecommuniekleedje hier ook zelf, maar dan zonder patroon, nagemaakt van een foto. Ik heb ook al betere ideeën gehad :-)

Carolien Lembrechts zei

Spannend he zo zelf de communiejurk maken! Deze ziet er in ieder geval al heel mooi uit! Hier wordt het de once upon a party met hetzelfde bovenstuk als jouw kleedje en met de rechte rok . Hier hoefde het eens voor één keer niet te zwieren 😉

128 zei

Dat komt helemaal goed! Een fris kleurtje en ze zal stralen!

Nowelja zei

Ze lijkt zo'n grote meid in dit (overigens supermooie) kleedje! Love it!