9 augustus 2017

Singapore Soul

Toen het boek 'Urban Style' van 'by Eva Maria' uitkwam, kocht ik het direct. Dochterlief was toen nog te klein om in het kleinste maatje te passen, maar ondertussen heeft ze een serieuze groeischeut gehad (OMG: waar is mijn kleine meisje naartoe?), waardoor ik het boek toch al kan gebruiken. Joepie voor dat!

Als eerste project koos ik voor de Singapore Soul. Ik had nog een perfect jeansstofje in mijn kast liggen hiervoor. Dochterlief keurde het ook goed, oef!


Ik naaide het samen met een vriendin tijdens een naaidate. Altijd leuk, zo krijg je ook wat input van anderen waar je anders zelf niet zou aan denken. Ik was een beetje aan het vloeken op het mooi strijken van de zakjes, toen ze zei dat het eigenlijk ook wel mooi was om het overlocksel zichtbaar te laten. Even twijfel van mijn kant, maar ondertussen ben ik wel heel blij dat ik het zo gelaten heb. Het breekt het geheel ook wel wat.


Door de aanpassing van de zakjes moest ik ook op zoek naar een andere rits. Ik koos voor beige, zodat het bij het overlocksel zou passen. Ik verwerkte de rits niet bovenop het achterpand, zoals voorgeschreven staat, maar naaide het in het achterpand.

 

Dochterlief vindt het een leuk kleedje, ideaal om in september terug naar school te gaan. En ook geschikt voor de herfst met een leuk golfje erop.


Helaas wel iets minder geschikt om in het bos te gaan spelen, wegens te strak. Dé geliefkoosde bezigheid van deze vakantie: spelen in het bos dat naast ons ligt.


Gek doen kan gelukkig wel ...Patroon: Singapore Soul uit Urban Style
Stof: stoffenmarkt Maastricht

3 opmerkingen:

molemieke zei

Heel mooie jurk!

Hutsepruts zei

Een knappe dame in een mooi kleedje!

Lunatiek zei

Oh, wat een mooie versie! Staat haar ook geweldig mooi!