2 april 2013

Er was er eentje jarig

Gisteren was het eindelijk zover: de dochter werd 5 jaar. Hier had ze al heel lang op gewacht. Al weken zette ze elke morgen de kalender (we hebben er eentje met magneten) op 2 april met de vraag of ze nu eindelijk jarig was. Gisterenmorgen zongen we een liedje voor haar en verrasten haar met een 'over the top' versierde woonkamer. Overal vlinders, bloemen, slingers, ... Haar gezichtje was onbetaalbaar :-) En toen we boodschappen gingen doen vertelde ze aan de kassa tegen iedereen dat ze jarig was, zo schattig toch die dochter!

's Middags was haar eerste feestje, dat voor de vriendinnetjes van de klas. Ze zat al ruim op tijd klaar voor het venster om maar zeker zelf de deur te kunnen openen voor de meisjes. Het feestje was superleuk, we hebben geknutseld (een vlinder of course), de meisjes werden met schmink omgetoverd in schattige vlinders en engeltjes, we aten pannenkoeken en we hebben natuurlijk heel veel gespeeld. Niemand was al klaar om naar huis te gaan toen de mama's hier terug aan de deur stonden. Dat vraagt dus om herhaling :-)

Ondertussen ligt het naaien hier al een weekje stil, dju toch. De laatste week voor een vakantie is superdruk in school. En nu het vakantie is heb ik precies nog veel minder tijd: feestje voorbereiden, Pasen, zelf naar feestjes gaan, schoolwerk, koorwerk, speelafspraken met vriendinnen en de dochters, en natuurlijk onze reis naar Londen (volgende week) voorbereiden. Gelukkig starten de naailessen terug na de paasvakantie, het kriebelt al enorm om er terug aan te beginnen!

Het enige creatieve dat hier nog gebeurde was vlinderslingers maken voor de dochter haar feestje, en bij gebrek aan 'jongens'inpakpapier zelf inpakpapier maken. Het wordt dus dringend tijd om de creatieve kriebels terug los te laten ...Geen opmerkingen: