9 mei 2013

Dit was de allereerste keer

Vandaag ging ik voor de allereerste keer naar een Stoffenspektakel (in Mechelen deze keer). Ik kreeg man en dochter zover om mee te gaan (had hen beloofd dat ze dan stofjes mochten uitkiezen en ik iets voor hen zou maken). Met een goed gevulde portefeuille kwamen we rond 11u aan (er werd me verteld dat er in de voormiddag minder volk zou zijn).
Toen we binnenkwamen moesten we al even slikken: dit was wel heeeeel veel volk. Maar ... onze missie was om met stofjes naar huis te gaan dus we smeten ons met z'n drietjes in de drukte.  Aan de eerste kraam werden al enkele leuke stofjes gescoord, waaronder een paardenstofje (hm, vind het zelf niet zo mooi maar dochterlief vind het prachtig) dat de dochter koos.
Ondertussen werd het precies drukker en drukker.
Na een tiental minuten zochten man en dochter al een excuus om te ontsnappen. Ze stelden voor om de eerste aankopen al naar de auto te brengen, dan kon ik ondertussen rustig verder zoeken.
Rustig was echter niet het juiste woord, ik heb nog nooit zo'n drukte gezien. En aan de kramen met de leuke stofjes (lees: kinderstofjes) was er met momenten geen doorkomen aan.
Man en dochterlief kwamen na een kwartiertje terug binnen en zeiden dat ik rustig verder moest kijken, zij zouden mij wel volgen.
Bij een volgende kraam vond ik een heel leuk Bambistofje (uiteraard voor de dochter). Maar blijkbaar vonden meerdere mensen dat leuk, want ik heb er 20 minuten moeten aanschuiven voor ik kon betalen.
Toen had ik er zelf ook genoeg van en zijn we met z'n drietjes naar buiten gegaan, terug richting thuis.

Ik had al gehoord dat het Stoffenspektakel druk was, maar zo druk had ik het toch niet verwacht. Manlief vergeleek het met een kippenhok (laat uw verbeelding maar spreken). Ikzelf vond het de eerste vijf minuten wel leuk, maar daarna was voor mij de lol er ook af.

Genoeg gezeurd, tijd voor wat foto's. Hieronder de stofjes die ik vanmorgen gekocht heb. Het paardenstofje is al in verwerking, het wordt een rokje met plooitjes voor de dochter.


Detail boerderijstof
 
Detail Bambistof

3 opmerkingen:

Ellen zei

Mooi, ik heb een tijdje geleden paardenstofje voor sien gekocht

Anoniem zei

Ik ben benieuwd naar de realisaties!

Nowelja zei

Leuke stofjes! Zeker dat boerderijstofje. Ik ben 1 keertje in hoogzwangere toestand gegaan, en heb gezorgd dat ik er bij openingstijd was en tegen 11u30 waren we weer buiten...