29 juli 2013

Lunchtas

Alle naaisels die tot nu toe vanonder mijn naaimachine rolden waren bedoeld voor de vrouwelijke medemens: mezelf, de dochter, de moeder, de juffen, kortom, vrouwen. Meneer Crea vond dat het tijd werd dat er ook eens iets voor hem genaaid werd. Sinds enkele weken heeft hij een nieuwe job, en het leek hem wel leuk om een gepersonaliseerde lunchtas te hebben, gemaakt door mevrouw Crea.
Zo gezegd, zo gedaan. Meneer Crea zocht een zak (zo'n stoffen zak uit een kledingzaak) uit die aan zijn eisen voldeed, mevrouw Crea maakte er een patroon van, en begon te naaien. Ohja, meneer Crea koos natuurlijk ook het stof uit, tot en met de kleur van garen toe (veeleisend, hm).

Ikzelf ben nog niet zo tevreden van het resultaat (ik zie nog te veel foutjes), meneer Crea gelukkig wel. Vandaag nam hij zijn gepersonaliseerde lunchtas voor het eerst mee werken (zijn verlof is jammer genoeg gedaan). Het enige wat er nog op moet komen volgens hem, is een groene appel in flockfolie, zoals de appel van Apple (get it?). Maar daarvoor moet ik eerst nog flockfolie bestellen, want ik heb er alleen rode liggen.

Dit is de lunchtas: (groene paspel en groene stiksels op de hengsels door meneer Crea gekozen!)

Stof: stoff.be (Geel)
Paspel: stoff.be (Geel)
 
 
Schoolvakantie betekent ten huize Crea ook dat we naar de markt in Maastricht gaan om stofjes te kopen. Meneer Crea ging voor het eerst mee, en zag dat het goed was.
 
 
Stofjes voor de dochter:
 
 
En natuurlijk ook stofjes voor de mama:
 
 
Het eerste resultaat zal hier snel verschijnen, want het eerste stof is al verknipt om een mooi kleedje van te maken. Wordt vervolgd ...Geen opmerkingen: