13 augustus 2013

Feestdag voor mezelf

Vandaag is het de internationale dag van de linkshandigen. Ikzelf behoor tot deze groep. Thuis waren er 3 linkshandigen: ikzelf, moeder en broer. De meeste linkshandigen hebben een heel lelijk handschrift, maar, joehoe, ik kon toch nog redelijk mooi schrijven.
Ik heb er geen problemen mee om linkshandig te zijn, ondanks de vele ongemakken die we vaak tegenkomen (gaande van een sauspan die aan de verkeerde kant uitgiet, tot een schaar die precies achterstevoren knipt). Typisch voor linkshandigen is creativiteit, en daar heb ik dan weer een flinke portie van meegekregen.

Ondertussen blijven de naainamiddagen doorgaan. Vorige week naaide ik een Meninatasje uit het boek 'Zo geknipt' voor buurmeisje J. De meisjes mochten een stofje uit mijn stoffenkast kiezen, en ik heb hen beloofd dat ze op 2 september met hun nieuwe tasje naar school kunnen gaan. Eentje is er dus al klaar, het andere komt nog.

Stof voor buurmeisje J
(appeltjesstof gekocht op Retro Jardin in Diest, stippenstof komt van Boekenvoordeel)

Stof voor buurmeisje L
(bambistof gekocht op Stoffenspektakel, stippenstof komt van Veritas)

Tijdens onze naainamiddagen zijn we vaak aan het discussiëren over hoe we iets moeten tekenen, knippen, naaien, ... Vorige vrijdag werd zelfs de blokkentafel van de dochter gebruikt om het topje van de vriendin te centreren. Het lukte echter niet zo goed, de blokken stonden er snel terug op ;-)Eerst staat er een jurkje voor de dochter op het programma: ik knipte al het stof voor de Princess Castle uit de laatste Ottobre. Daarover dus later meer.

1 opmerking:

mANdarien zei

Hola, veelbelovend ! Wat een prachtige stofjes !