24 september 2013

Van Katoen kleedje

Eindelijk vond ik het voorbije weekend nog eens tijd om achter mijn naaimachine te kruipen, eindelijk! Het kriebelde heel hard, maar de laatste weken vond ik enkel tijd om patronen te tekenen en stof te knippen.

Zondag hielden we een 'luie zondag'. We begonnen met een leuke herfstwandeling in het bos, waarna de dochter en echtgenoot in de zetel samen een filmpje keken. Dat gaf mij de kans om achter mijn naaimachine te kruipen en eindelijk het Van Katoen kleedje (het patroon is nog steeds beschikbaar in de webshop) in elkaar te steken, dat wat al weken in mijn kast lag te wachten op mij (of op mijn naaimachine).
Het plan was om al enkele dingen te naaien, maar toen ik begon, was ik niet meer te stoppen. Ik bleef naaien tot het hele jurkje in elkaar stond. Yihaa! Dat was het gevoel na de laatste steek ;-)

En de dochter? Die is er wild van. Vooral van de megagrote zak vooraan, die gaat ze helemaal vol met stenen doen (maar de mama is daar niet zo blij mee). Zij wou het jurkje absoluut al aandoen om naar school te gaan. Toen ze vanmorgen de schoolpoort binnen ging, zei ze direct tegen 2 juffen en de directrice dat mama dit jurkje helemaal zelf gemaakt had. En fier dat ze was! 't Is toch een schatje ;-)

P.S. Denken jullie nog aan de give-away? De blogverjaardag komt er snel aan, maar ik heb eerst nog jullie hulp nodig ;-)

Bedrukte stof: Studio Adjectif
Effen stof en biais: Stoffenfee
Knopen: Veritas

 Ons fotomodelletje :-)

7 opmerkingen:

Unknown zei

Knap ;)

Unknown zei

Wat een super schattig jurkje! Heel leuk dat je dit maakt. xx Kim

Unknown zei

Dat is een heel mooi kleedje, je dochtertje mag er terecht fier op zijn.

Veritas zei

Dag Crea-vie,

Zeker dat je dochtertje je kleedje direct wou dragen. Het is dan ook supermooi! :)

Vele creatieve groetjes,
Het hele Veritas-team

De wereld van Sofie (Jade or) zei

amai, mooi hoor!!!

vicky zei

Leuk kleedje, waar kan ik het patroon vinden voor dit model?

Crea-Vie zei

@Vicky: je kan het patroon vinden via http://levenmetliv.blogspot.be
Ik had de link ook al in de tekst verwerkt. Als je daarop klikt kom je er rechtstreeks op uit.
Veel plezier ermee!