21 oktober 2013

2 jurkjes in 1 weekend

Vrijdagavond besloot de dochter om ziek te worden. Haar hoofdje voelde gek aan en de koorts steeg richting 39,7 graden. Wat eerst een heel druk weekend ging worden (verjaardagsfeestje, paardrijles, uitstap met vrienden) werd hierdoor plotseling een heel rustig weekend. Met uiteraard dus tijd om te naaien!

Zaterdag werd het eerste jurkje genaaid. Het is een heel gemakkelijk patroon (Heidi & Finn, Cowl Neck Jumper Dress) en zat in een wip in elkaar. Ik liet de ceintuur weg, want de dochter is hier geen fan van.
Ondanks de koorts wou de dochter het toch passen en haar oh's en ah's bleven niet in dovemansoren ...

Zondag knipte ik stof voor nog zo'n kleedje. Hier kwamen nog meer ah's en oh's want roze is de lievelingskleur van de dochter. Toen het tweede kleedje af was hoorde ik geen oh's en ah's, maar wel 'leuk, mama!'. Ze had het veel te druk om goed te kijken naar het kleedje, want ondertussen was de koorts weg en werd er een heuse puzzelmarathon gehouden in onze living. De hele living (alle tafels, vloer, tapijt) lag vol met ALLE puzzels (en ze heeft er veel!).

Ach ja, ons pruts heeft een rustig weekend gehad waarin ze op haar gemak kon uitzieken, mama heeft genoten van het naaien en papa heeft genoten van de zetel ;-)

De foto's zijn niet zo goed, het roze is niet zo fel als op de foto. Grote schuldige is de zon, die soms wel, soms niet scheen.

 Stof: stoffenmarkt Maastricht

 Stof: stoffenmarkt Maastricht

2 opmerkingen:

Nowelja zei

Oh, geweldig! Allez, in de veronderstelling dat Pruts genezen is natuurlijk! :-)

Unknown zei

Gaaf, ga ik denk ook binnenkort maken voor dochterlief