10 september 2014

Amsterdam in de regen

Eind augustus trokken meneer Crea en ikzelf voor een weekendje naar Amsterdam. De dochter mocht met oma en opa mee op vakantie. Het was ons eerste weekendje echt alleen voor onszelf. De dochter is altijd bij ons, waar we ook gaan of staan, zal je haar ook vinden. Zo hebben we het het liefst :-)

Helaas was het weer ons niet goedgezind. We hebben meer regen gezien dan wat anders. De eerste dag zijn we in de namiddag zelfs terug naar het hotel moeten gaan om droge kledij aan te trekken, want we waren doorweekt van de regen. Mijn handtas heeft een week staan drogen in de veranda, zo nat was alles. Mooie blauwe foto's zijn dan ook zeldzaam, maar als de zon dan toch eens doorbrak, namen we onafgebroken foto's.

Misschien was het de regen, of het feit dat we voor het eerst zonder dochter weg waren, maar we hebben niet zo genoten van ons weekendje als we dachten. Amsterdam is een leuke stad, dat wel, maar toch ... de regen maakt alles wat minder mooi ...

Uiteraard deden we de typische toeristische dingen: langs de grachten lopen, in de Jordaan rondwandelen, naar de Albert Cuypmarkt gaan, het Anne Frankmuseum (langs buiten wegens te lange wachtrij) bekijken, fietsen als echte Hollanders, sushi eten (we loooove sushi!!), het koninklijk paleis bekijken, en last but not least: heerlijke taart eten bij De taart van m'n tante (een echte aanrader!).

Ik laat jullie toch wat meegenieten van enkele foto's:

Het prachtige hotel waar we logeerden. Net buiten het centrum gelegen, en boordevol kunst van Herman Brood. We hebben er ook heerlijk gegeten, zeker aan te raden voor een bezoekje aan Amsterdam!

 Een voormiddag met een stralend zonnetje (het enige zonnetje van het hele weekend) leverde mooie foto's op aan het Rijksmuseum

Als echte toeristen moesten we gewoon hier een foto van nemen ;-)

5 euro voor 1 stuk taart, maar het was het meer dan waard!

Amsterdam heeft enkele prachtige gebouwen

Water genoeg in Amsterdam ;-)

Overal in het stadsbeeld fietsen te zien. Wij integreerden ons moeiteloos en namen onze eigen fietsen mee om Amsterdam per fiets te verkennen.

Bij het naar huis rijden zagen we nog dit natuurfenomeen. Hopelijk is alles goed afgelopen ...

1 opmerking:

Kristel zei

Ik vind de foto met de gebouwen wel iets extra hebben door de donkere lucht. Mooi!