21 september 2014

DIY Fashion Fair

Het voorbije weekend vond voor de eerste keer de DIY Fashion Fair van La Maison Victor plaats. Ik trok met een vriendin zondag naar Hasselt, want we wilden dit als fans van LMV zeker niet missen.
We vertrokken eerder met lage verwachtingen, want zaterdagavond las ik al heel wat negatieve commentaar op het internet. Verschillende dames vonden het teleurstellend en te klein.
Wij daarentegen vonden het super! Het is net de kleinschaligheid die het zo gezellig maakte. Geen ellenlange rijen, op je gemak aan alle stoffen kunnen voelen, uitleg kunnen vragen, kortom, echt my piece of cake.
We hebben er zonder problemen van 10u tot 16u rondgelopen, en ons geen seconde verveeld.
We volgden ook één van de vele workshops die LMV aanbood: de fotostyling. Een uur lang werden de ondergedompeld in de wereld van fotostyling. De lesgeefster was Maaike van Koert, een oergezellige hollandse dame die ons overlaadde met tips. We mochten er ook even oefenen met materiaal dat zij meegebracht had.
Natuurlijk werden er ook stofjes gekocht, ahja, anders ga je toch niet naar een naaibeurs ;-)
Ik kocht paardenstof voor een tasje voor het buurmeisje, het grijze stof is voor het Maëllejasje voor de dochter, het kersenstofje is voor een jurkje voor de dochter, en het laatste stofje is voor mezelf (voor een Sunnypants, of voor een jurkje, ik weet het nog niet).


We konden er ook even praten met de makers van LMV. Zij wisten ons te vertellen dat het magazine vanaf volgend jaar 6 keer i.p.v. 4 keer zal verschijnen. We kregen ook al een kleine sneak peak van een winterjurkje dat in de wintereditie zal verschijnen. Mijn oogjes begonnen onmiddellijk te blinken, zo mooi! De dochter zal weer schitteren tijdens de feestdagen :-)

3 opmerkingen:

wannesraps zei

Ik ben zaterdag geweest en juist door de kleinschaligheid vond ik het super tof... zoals je zegt je kon eens aan de stofkes voelen zonder te drummen en even een babbeltje doen met de mensen achter en voor de kramen. Ik deed ook de fotostyling workshop, maar mijn gsm wou niet meewerken. en ook nog textielontwerp was ook heel leuk!

crea-san zei

Wij hebben samen dezelfde workshop gevolgd!
Ik vond de kleinschaligheid ook juist super, niet op de koppen lopen ... oef... tijdens een stoffenspektakel is dat wel anders...See You!

Unknown zei

Super dat je genoten hebt. Ik ben zaterdagmiddag ook even geweest met dochterlief en vond het ook aangenaam lopen, geen geduw enz... en lekker kunnen stofjes bekijken, voelen en kiezen.
Mooi kersenstofje (ligt ook op mijn stoffenberg te pronken ;) )