22 december 2014

De 10 van 2014

Er gaat in blogland een stokje rond: de 10 van 2014. Ik kreeg het stokje van MamaCin. Na even snuisteren in het fotoarchief van 2014, koos ik deze 10 foto's:

Een foto van popkoor Vocalicious, het koor dat ik 5 jaar geleden oprichtte, en tot heden nog steeds een hele trotse dirigente van ben. In februari brachten we onze tweede eigen productie, Take 2. Het werd een grootse show met live-muziek, spektakel, filmpjes, speciale filmposters, ... Een weekend om nooit te vergeten!

Dochterlief had een beetje moeite met leren fietsen. De meeste kindjes van haar klas konden het al, maar zij nog niet. Uren en dagen hebben we geoefend, maar helaas. Tot dochterlief verkondigde dat ze voor haar 6de verjaardag (dat is begin april) op 2 wielen zou kunnen fietsen. 3 dagen voor haar verjaardag heeft ze zelf een hele namiddag geoefend, en na enkele uren vloeken, wenen, en 'ik ga het kunnen' kon dochterlief zelfstandig op twee wieltjes fietsen. Sindsdien is de fiets haar favoriete vervoersmiddel!

In juni trokken we een dagje naar zee. Fietsen werden op de auto gezet, windvlieger ging mee, lunchpakketjes werden gemaakt, en zonnecrème werd gesmeerd. Het werd een stralende dag waarop we vliegerden, krabben hebben gevangen, een leuke fietstocht hebben gemaakt, en uiteraard een lekker ijsje hebben gegeten. Een toevallig snipperdagje met superleuke herinneringen!

Van juni tot september deden we verbouwingen. Er werd een muur gesloopt, plafond vernieuwd, nieuwe vloer gelegd, door het hele huis werd de electriciteit vernieuwd, een nieuw toilet werd gemaakt, dochterlief kreeg haar eigen speelhoek (ruimte rechts op de foto), kortom, een 'kleine' verbouwing met een groots resultaat. Dat resulteerde in een zomer vol stof en vuiligheid, maar het was het meer dan waard. 

Helaas was de zomer voor mij ook wat pijnlijker: ik werd geopereerd aan mijn hand, er werd een cyste uitgehaald en ik kreeg een (pijnlijke) inspuiting tegen het carpal tunnelsyndroom. 3 weken gips en 18 kinebeurten later is mij hand al veel beter, maar volledig genezen zal het nooit. Ook het litteken is heel lelijk gebleven, al hoop ik dat het toch nog wat meer zal wegtrekken. En met die gips werd er hier behangen en geverfd, gemakkelijk was anders ...

Eind augustus gingen oma en opa een weekendje weg met de kleinkinderen. Wij boekten voor het eerst een weekendje voor ons tweetjes, voor het eerst weg zonder de dochter... We kozen voor Amsterdam, maar hadden enorme pech met het weer. We hebben meer regen, storm en onweer gehad dan wat anders. Deze foto werd op een zeldzaam droog moment genomen. Na dit weekendje zonder dochter weten we het zeker: dit doen we niet meer! Voortaan gaan we enkel nog op vakantie mét dochter!

Dochterlief en ikzelf besloten eind augustus om de schaar in onze lange haren te zetten. Ik was blij met het resultaat van mezelf, maar voor de dochter verkies ik toch lange haren. Ondertussen zijn ze gelukkig al terug wat gegroeid. Voor meneer Crea is alles ok, al heeft hij de voorkeur voor de korte haren van de dochter. 

Dochterlief is zot van paarden, en dat is nog zacht uitgedrukt. We zijn dan ook vaak te vinden op evenementen met paarden. Hier zijn we in Bokrijk, waar een koetsenparade was. Elk paardje werd geaaid, en deze lieve meneer liet de dochter in zijn koets zitten met zijn bolhoed op. Apetrots was ze!

In september was het de eerste schooldag. Een grote stap voor de dochter, want ze begon in het eerste leerjaar. De eerste dagen had ze nog wat heimwee naar de kleuterklas, maar ondertussen stapt ze elke morgen goedgezind en blij door de schoolpoort.

En als laatste foto een selfie van de familie Crea, genomen op een verrassingsfeest voor een grootoom die 90 jaar werd. We like to party!


1 opmerking:

Nowelja zei

Dat was een liefdevol jaar! En wat een doorzetter die dochter....
Op naar 2015, met nog meer dochter-mama-papa-tijd!