27 april 2015

Verjaardagsfeestje in thema 'Alice in Wonderland'

Dochterlief werd begin april 7 jaar. De voorbije jaren was het telkens slecht weer begin april, en viel haar verjaardag telkens rond Pasen. Niet ideaal dus om feestjes te organiseren. Onze paasvakantie staat dus ook elk jaar vol met feestjes: 1 voor de familie, 1 voor de vrienden en 1 voor de klasgenootjes.
De dochter wilde dit jaar graag een themafeestje. Mama haar creatieve brein begon op volle toeren te draaien en Pinterest werd gretig onderzocht. Samen kozen we uiteindelijk voor het thema 'Alice in Wonderland'. Het is een verhaaltje dat de dochter heel graag leest, en ik kon er mijn ding wel in vinden qua decoratie.


Het begon met de uitnodigingen. Hier koos ik voor theepotten, gebaseerd op de gekke hoedenmaker en zijn 'onjaardagsfeest'. Ik maakte een mal uit karton (gebaseerd op een prent die ik op het internet vond), knipte het in verschillende kleuren dik papier uit, en kleefde op de achterkant de tekst met uitnodiging voor het feestje.


Voor de decoratie haalde ik mijn inspiratie uit Pinterest en uit de film, die we naar aanleiding van het feestje nog eens enkele keren bekeken. De slingers werden gemaakt uit oude kaartspellen (in kringloopwinkel gekocht). Er werden gaatjes in gemaakt, en dan een mooi lint erdoor geweven.
Ook de woonkamer werd mooi versierd.De poort bracht even wat verwarring voor de klasgenoten, waar moesten ze nu zijn? Gelukkig wisten ze toch allemaal de juiste weg te vinden.


Maar eens de poort open ging, stond er een toverdrankje klaar, anders zouden ze nooit in Wonderland geraken! Hiervoor haalden we kleine flesjes in onze apotheek, en vulden ze met perzikwater.


Toen iedereen in Wonderland was, werden ze eerst nog geschminkt. De jongens kregen schoppen op hun wang, de meisjes harten.

We begonnen met het verhaal nog eens kort te vertellen. Ik printte enkele kleurplaten af en kleurde ze mooi in (goedkoper dan in kleur afdrukken en plezier voor mezelf erbovenop). Daarna moesten de kinderen allerlei opdrachten uitvoeren, de ene al gekker dan de andere ... Elk personage uit het verhaaltje kwam in de opdrachten voor.


's Middags werden er hotdogs geserveerd. Voor de tafeldecoratie baseerden we ons weer op de gekke hoedenmaker. We haalden verschillende kopjes en schoteltjes in de kringloopwinkel, en serveerden frisdrank uit theepotten. We leerden de kinderen om mooi 'thee' te drinken: pinkje omhoog!


Op het einde van het feestje kregen alle kinderen nog een kleine attentie. Hiervoor kochten we kartonnen doosjes in de Hema. Dochterlief tekende er met gouden en zilveren stift een persoonlijke tekening voor ieder vriendje op. Het doosje werd gevuld met slingers, wat lekkers en een kleine attentie.


Het was een heel gezellig feestje, de kids hebben zich reuze geamuseerd, en wij ook :-)

P.S.: Wie ook graag een Alice in Wonderlandfeestje wil geven, mag altijd een mailtje sturen (crea-vie@outlook.com) voor meer info.

3 opmerkingen:

Zoë Van Den Heuvel zei

Heel origineel. De kinderen zullen genoten hebben....

Fenna Achternaam zei

Wat een leuk idee en zo te lezen tot in de puntjes goed uitgevoerd!

Koperroze zei

Wat leuk en origineel!