23 juni 2015

Kleurenexplosie in de kinderkamer

Dochterlief werd in april 7 jaar, maar sliep nog steeds in haar babykamer. Niet in het babybedje natuurlijk, maar wel nog in dezelfde styling als toen ze een baby was. Hoog tijd dus om een grondige restyling te doen. Pinterest werd afgeschuimd, het Mini-woonboek lag onder de kerstboom, en heel veel kringloopwinkels werden de afgelopen maanden bezocht. Het resultaat is er eindelijk: een kamer waar de dochter heel graag in vertoeft, en dat in een kleine kleurenexplosie. Ik liet me helemaal gaan in mijn kleurenkeuze ;-)

De kleerkast was onze grootste kopzorg: ik wilde absoluut dit soort kleerkast, maar vond er nergens eentje. We schuimden alle kringloopwinkels in de buurt en ver uit de buurt af, maar ofwel was ze niet te koop, ofwel moesten we de volledige slaapkamer kopen, ofwel was het nog veel te duur. Uiteindelijk bracht Kapaza de redding: ik vond er, eerder toevallig, een kast naar onze zin, deed een belachelijk laag bod dat werd aanvaard, en ze bleek dan ook nog eens in perfecte staat te zijn (en dat voor een kast van meer dan 100 jaar oud). Ik wist al van in het begin dat ik een gele kleerkast voor de dochter haar kamer wilde. Et voilà:

Met meer dan plaats genoeg voor haar knuffels

Het nachtkastje vonden we ook via Kapaza, en kreeg een flashy roze kleurtje. In de Casa vond ik een lampje dat er perfect bij paste. En toen ik in het Kruidvat liep, vond ik ook weer heel toevallig een mooi passend vogelkooitje voor erboven.

Hier hadden we het lampje nog niet en hing ook de Kruidvatvondst nog niet op de muur.Qua speelkast kozen we voor een Kallax uit Ikea. Stevig, en later nog altijd perfect bruikbaar. De manden voor deze kast veranderen vaak van kleur in Ikea, maar deze keer was er de perfecte gele kleur, net hetzelfde als haar kleerkast.


Tegen de muur hingen we ook weer 2 eenvoudige witte Ikea-planken, waar dochterlief naar hartelust kan uitstallen en decoreren. Eén van de decoraties is het Kazachs hoekje ...


5 opmerkingen:

Karen. zei

heel tof, de gele kast is helemaal mijn ding! :)

Hanne zei

Leuk, daar zou ik ook content mee zijn!

Vicky Aerts zei

Wat een prachtige meisjeskamer!

Gaëtane zei

Leuk al die kleuren :-)

D'abord Roze zei

Waaauw idd, die kast :)